ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-WORKSHOP

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-WORKSHOP ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

«DIGIARC – ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ : ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Ημερομηνία: 13/04/2022

Το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση εργασίας (workshop), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 από τις 18:00 ως 19:30. Στο workshop συμμετέχουν ομάδες εργασίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι δύο αυτοί φορείς είναι εταίροι στην Πράξης DigiArc,  «Ψηφιακό τόξο Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου: Διάσωση και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πολιτιστικής Κληρονομίας στη Νησιώτικη περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου». Ο τίτλος του workshop είναι «Ερευνητική Μεθοδολογία και Νέες Τεχνολογίες για την 3Δ Ψηφιοποίηση και Οπτικοποίηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς: Η περίπτωση της Πράξης DIGIARC».

Zoom Link: Παρακαλώ επικοινωνήστε με: su_ct@aegean.gr

 Το πρόγραμμα της συνάντησης είναι το παρακάτω:

  • 6:00-6:10μμ Χαιρετισμός από Καθηγητή Χρήστο-Νικόλαο Αναγνωστόπουλο, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την Πράξη DIGIARC
  • 6:10-6:20μμ Χαιρετισμός από Αναπληρωτή Καθηγητή Χρήστο Καλλονιάτη, Πρόεδρο ΤΠΤΕ
  • 6:20-6:50μμ Παρουσίαση από την ερευνητική ομάδα Πανεπιστημίου Αιγαίου
    • Γ. Τσεκούρας, Σ. Χατζησταμάτης, Χ.Ν. Αναγνωστόπουλος
  • 6:50-7:20μμ Παρουσίαση από την ερευνητική ομάδα Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
    • Μ. Ιωαννίδης
  • 7:20-7:30 Συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων – ερωτήσεις

Στην εν λόγω Πράξη, εταίροι για την Ελλάδα είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ενώ από την Κύπρο συμμετέχουν το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ.  Περισσότερα στοιχεία για την Πράξη DigiArc μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:   https://www.digiarc.eu/el/.

Η Πράξη «Ψηφιακό Τόξο Πολιτισμού Ελλάδος-Κύπρου: Διάσωση και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πολιτιστικής Κληρονομίας στη Νησιωτική Περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου (DigiArc)», εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδα-Κύπρος και  συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στη διαδικτυακή συνάντηση θα συμμετέχει ενεργά και ο φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

 

Για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εκ μέρους της Πράξεως DigiArc
Καθηγητής Χ.Ν. Αναγνωστόπουλος
Email: canag@aegean.gr, Τηλ: 22510-36624
Επιστημονικός Υπεύθυνος DigiArc για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
http://i-lab.aegean.gr

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο